

Mayeb Ltd., sektör içerisinde kısa sürede edindiği saygın pozisyon ile birlikte 2011 yılında madencilik sektörüne yönelik etkinlikler düzenlemeye başlamıştır. Kısa kurs, seminer, konferans, panel, şirket tanıtımları, yemekler ve benzeri şekillerde sektöre yönelik her türlü etkinliği A’dan Z’ye organize etmenin yanı sıra organize edilen etkinliklere etkin katılımın sağlanması için geniş portföyümüz ve kendimize ait basılı ve dijital medya kaynaklarımız aktif şekilde kullanılabilmektedir.
Dünyanın önde gelen kırıcı üreticilerinden Metso, Madencilik Türkiye dergisi işbirliği ile Çukurova Üniversitesinde seminer organize etti.
2015 yılı içerisinde “Maden İşletmelerinde Proses Ekipmanları” adıyla düzenlenen seminerde Metso, sektörde elde ettikleri bilgi ve tecrübeleri maden mühendisliği öğrencileri, seminere katılan mühendisler ve akademisyenler ile paylaştı.
Dünyanın önde gelen kırıcı üreticilerinden Metso, Madencilik Türkiye dergisi işbirliği ile Karadeniz Teknik Üniversitesinde seminer organize etti.
2015 yıllı içerisinde “Maden İşletmelerinde Proses Ekipmanları” adıyla düzenlenen seminerde Metso, sektörde elde ettikleri bilgi ve tecrübeleri maden mühendisliği öğrencileri, seminere katılan mühendisler ve akademisyenler ile paylaştı.
İşletmeler İçin Sosyal İzin Atölye Çalışması
İşletmeler için sosyal onayın madencilik ve petrol & doğalgaz şirketleri adına kritik önemi nedeniyle, Kanadalı Intersocial Consulting şirketi ve Madencilik Türkiye Dergisi, 10 – 11 Aralık 2014 tarihlerinde bir kapasite geliştirme atölye çalışması düzenledi. Önemli bir katılım sağlanan etkinlik sayesinde katılımcılar, bilgi ve tecrübelerini de paylaşma fırsatı yakaladı.
Intersocial Consulting, sosyal zorlukların ve risklerin üstesinden gelmede, projelere yenilikçi, pratik, proje ihtiyaçlarına ve sosyal koşullara özel hazırlanmış çözümler sunan uluslararası bir danışmanlık firmasıdır. Firmanın, işin temelinden sonuçlanmasına dek proje yönetiminde geniş bir deneyimi vardır. Ekip üyeleri dünya çapında 30’dan fazla ülkede 40’tan fazla müşteriyle 100’ün üzerinde projede çalışmıştır. Buna, Türkiye ve bölgedeki kapsamlı deneyimler de dâhildir.
Sponsorlar :
Gold Sponsors : Anagold Madencilik, Çayeli Bakır İşletmeleri
Silver Sponsors : Öksüt Madencilik, Kuzey Biga Madencilik & Alamos Gold, Teck Resources,Koza Altın İşletmeleri
Supporters : Tüprag, Demir Export, Tümad Madencilik
Seminer Dili : İngilizce
Tarih : 10 – 11 Aralık 2014
Yer : Litai Otel, Ankara
Madencilik Türkiye Dergisi’nin ve Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği işbirliği ile gerçekleşen Yeni Maden Teknolojileri ve Maksimum Fayda Sağlama Seminerinde Arizona Üniversitesi Maden ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Araştırmacılarından Dr. M.Mustafa Kahraman; sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.
Salon: Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü K Salonu
Tarih: 23 Ekim 2014
Etkinlik Sponsoru :
Metso Minerals şirketi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nün katkılarıyla organize edilen “Maden İşletmelerinde Proses Ekipmanları Semineri”, 20 – 21 Mart 2014 tarihinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Ege Bölgesi maden şirketleri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği öğrenci ve akademik personelinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde proses teknolojilerindeki güncel gelişmeler ele alındı.
15 Nisan 2014 tarihli Madencilik Türkiye Dergisi‘nin 38. sayısında yer alan seminer yazısının tümünü görüntülemek için tıklayın.
ABB Elektrik Sanayi AŞ ile ortaklaşa organize edilen “Madenlerde Enerji Verimliliği, Sürdürülebilir Çözümler ve Yeni Teknolojiler” konulu seminer, 14 Kasım 2013 tarihinde Ankara Mövenpick Otel’de gerçekleştirildi.
Madencilik Türkiye Dergisi‘nin 1 Aralık 2013 tarihli 35. sayısında yer alan seminer değerlendirme yazısını görüntülemek için tıklayın.
Madencilik Türkiye Dergisi tarafından organize edilen, ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümü çatısı altında ve İdeal İSG Şirketi sponsorluğunda, Dr. Güner Gürtunca tarafından verilen `İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri’ konulu seminer 26 Eylül 2013’te gerçekleştirildi.
15 Ekim 2013 tarihli Madencilik Türkiye Dergisi‘nin 34. sayısında yer alan seminer yazısının tümünü görüntülemek için tıklayın.
Etkinlik Sponsoru:
Avustralya merkezli veri tabanı yönetimi yazılımı ve danışmanlığı firması Maxwell Geoservices, Ankara’da Madencilik Türkiye Dergisi’nin medya sponsorluğunu üstlendiği etkinlik toplam üç gün sürdü. Etkinliğin ilk iki günü Maxwell yazılımı DataShed’in veri tabanı yöneticileri için uygulamalı kursu ile geçerken, son gün ise QAQCR eğitimi ile başlayıp, öğleden sonra yapılan tanıtım toplantısı ile sona erdi. Özellikle Maxwell kullanıcılarının ilgi gösterdiği eğitimlerin ardından, sektörün önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantı başarıyla tamamlandı.
Metso ve Madencilik Türkiye Dergisi işbirliği ile düzenlenen “Cevher Hazırlama Ekipmanları ve Proses Teknolojileri Semineri” 26 – 27 Nisan 2012’de, Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde, Beytepe Kampüsü Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi. Madencilik Türkiye Dergisi tarafından organize edilen etkinliğe 200 kişilik katılım sağlanmıştır.
Mapek tarafından 21 Mart 2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen “Mapek & Boart Longyear Teknoloji Günü”, MT Etkinlik tarafından internet üzerinden canlı yayınlanarak tüm madencilik sektörüne ulaştırıldı.
Madencilik Türkiye Dergisi ve İsveçli Atlas Copco tarafından organize edilen Kaya Delme & Kırma & Patlatma Teknolojileri Semineri, Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde özel sektör, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile 25 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirildi.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı bu etkinlik ile ilgili detaylı bilgiyi dergimizin 1 Aralık 2011 tarihli 19. sayısında okuyabilirsiniz. Ayrıca seminerin tamamını Madencilik Türkiye Dergisi YouTube sayfasından izleyebilirsiniz.
Madencilik Türkiye dergisi yazarları Arizona Üniversitesi Maden ve Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sean Dessureault ve Asistanı Mustafa Kahraman tarafından verilen eğitimlerin organizasyonları 8 -10 Haziran 2011 tarihleri arasında ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirildi.
Maden Performans Yönetimi Ve İleri Analiz Yöntemleri Eğitimi Maden Teknolojisine Giriş, Veri Tabanlarının Temelleri, Veri Tipleri ve Veri Tabanı Tasarımı, Veri Ambarları ve Veri Tabanlarının Entegrasyonu, SQL Server’a Giriş, Veri Tabanı Temel Komutları, OLAP Küplerine Giriş, OLAP Küpü Tasarlama, Sürekli ve Dayanıklı Raporlama Yöntemleri, Pivot Tabloları Kullanarak Verilere Ulaşma ve Veri Analizi, Sürekli ve Dayanıklı Raporlama Yöntemlerine Dayalı Performans Yönetimi konuları işlendi.
Yöneticiler İçin Maden Teknolojisi ve Maden Yönetim Stratejileri Eğitiminde Maden Teknolojisine Giriş, Teknoloji Satın Alımında Yaygın Tuzaklar ve Kritik Noktalar, Kurumsal Teknoloji Stratejileri, Kurumsal Değişim Yönetimi Stratejileri ve İş Yeri Kültürü, Madencilikte Sürdürülebilir Kalkınma ve Toplumsal Sorumluluk konuları işlendi.